Hur man gör hemlagad müsli.
Sätt ugnen 200°C varmluft.

blanda 3 msk ljus sirap och i msk oliv olja i en kastrull. låt smälta samman.

Blanda alla grejer du vill ha i din müsli. Jag andvände mig av kokos, havregryn, olika slags nötter, sesamfön och någon annat slags frön.
När sirapen och oljan har smällt så häller du i den i bunken med dom torra ingredienserna och blandar.

Häll ut "smeten" på en plåt.

Grädda i ugnen tills det övre lagret har blivit gyllenbrunt.

Ta ut plåten och rör om så att det undre lagret också får färg. Grädda i ca 1 minut till.

Häll upp müslin i en burk när den har svalnat lite.

Jag äter müslin med vaniljyoghurt.

Min frukost bestod av blåbär smothie, ost dubbelmacka, vaniljyoghurt med hemlagad müsli. Äpplet år jag inte...
Kommentarer
Trackback